Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Держдеп США готує зустріч Трампа з Кім Чен Ином

23 травня 2018 р., 17:41

На 12 червня

Попри заяви в Пхеньяні й Вашингтоні про ймовірність перенесення зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином, Вашингтон продовжує опрацьовувати можливість проведення цього саміту 12 червня в Сінгапурі.

Так прокоментував у вівторок перспективи запланованих переговорів державний секретар США Майк Помпео, передає Укрінформ. 

«Ми продовжуємо працювати над (підготовкою зустрічі – ред.) 12 червня», – зауважив глава зовнішньополітичного відомства США. У цьому зв’язку він висловив сподівання, що міжнародні партнери, в тому числі Китай, й надалі зберігатимуть тиск на КНДР для того, щоб мирні переговори принесли результат. Тим часом, речниця Державного департаменту США Хезер Науерт під час брифінгу в вівторок зазначила, що американська сторона не змінювала основних вимог на переговорах з Північною Кореєю. 

«Я думаю, що ми дуже ясно про це зазначили, і держсекретар про це говорив: виконання підконтрольної та незворотної денуклеаризації (Корейського півострова – ред.)», – відповіла офіційний представник Держдепу на запитання про те, які умови висувають США для проведення саміту. 

«Це наша політика, яка не змінюється, і ми продовжуємо наполягати на цьому», – заявила речниця Держдепартаменту США. Як повідомляв Укрінформ, після досягнення попередніх домовленостей, у Пхеньяні заявили, що можуть не погодитися на саміт за участю лідера КНДР і президента США. 

При цьому в КНДР підкреслили, що мають намір зберегти свій ядерний потенціал. У вівторок, після зустрічі президента Трампа з його південнокорейським колегою Муном Чже Іном у Білому домі, американський лідер також допустив, що переговори 12 червня можуть і не відбутися. У такому разі, за його словами, вони мають пройти пізніше.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp