Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині Шевченка вшанували концертом (ФОТО)

7 березня 2014 р., 14:33

5 березня пройшов звіт колективів художньої самодіяльності Ужгородського районного будинку культури.  В рамках  всеукраїнських заходів щодо відзначення 200 – річчя народження Т.Г.Шевченка районний будинок культури з усією відповідальністю

Тарас Шевченко…  Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ.

Надзвичайно кохався Тарас Григорович у рідній мові. Але найбільше  –  в українській пісні, яка передавала тепло материнського серця, всю розкіш людських почуттів. Нам вдалося віднайти улюблену пісню великого поета –українську народну пісню «Бандура», яку на радість глядачам виконав народний ансамбль народної пісні «Цинторія». 

Зворушливим був виступ народного ансамблю пісні і танцю «Дружба».  Дві народні пісні на слова Тараса Шевченка «Бандуристе,орле сизий» та «Реве та стогне Дніпр широкий» викликали шквал аплодисментів.
«Шевченко  –  вартовий пам’яті народної. Традицію патріотичного ставлення до пам’яті національної історії ми ведемо від Тараса. І тепер, ми припадаємо до Шевченкових цілющих джерел, до його вічного живого слова», -  зазначив у своєму виступі начальник відділу культури райдержадміністрації Леонтій Ленарт.
Слово  –  Бог. Бог  –  це Молитва.  «Боже, Великий, Єдиний, нам Україну храни»  -  такими словами починалася молитва  –  останній номер концерту  –  яку виконали стоячи всі учасники та присутні в залі.
Після концерту учасники концерту віднесли квіти до пам’ятника Шевченка на площі Народній
Ужгородська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp