Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На закарпатському заводі відбулася позиційна зустріч (Фото)

4 листопада 2016 р., 14:15

Представників великого бізнесу краю

У четвер, 3 листопада, на закарпатському заводі «Ядзакі» відбулася позиційна зустріч представників великого бізнесу Закарпаття, Об’єднання організацій роботодавців Закарпаття та керівництва Федерації роботодавців України за участі бізнесменів та керівників великих компаній з усієї України. Останні приїхали на Закарпаття для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем ведення бізнесу.

Позиційній зустрічі передували візити на передові та найбільш інноваційні підприємства Закарпатської області: заводи «Фішер» (Мукачево), «Єврокар» (Ужгород), «Флекстронікс» (Мукачево). Після ознайомлення з виробничими потужностями закарпатських інвестиційних гігантів, поважних гостей гостинно прийняв завод «Ядзакі», де й відбулася Позиційна зустріч за круглим столом, після якої свої виробничі потужності демонстрував завод «Джейбіл Сьоркіт» (Ужгород).

За круглим столом залу для переговорів заводу «Ядзакі» зібралися Заступник Голови Ради ФРУ Олег Боярин, Голова ОООРЗ Володимир Панов,генеральний директор ТОВ «Ядзакі Україна» Мілош Босак, Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов, Члени президії ФРУ бізнесмени Олександр Олійник та Павло Штутман, керівники компаній з Луцька, Києва, Харкова,Кропивницького, Херсону, а також представники та топ-менеджмент найбільших підприємств Закарпаття.

У ході жвавого обговорення, учасники зустрічі обмінялись думками щодо механізмів покращення бізнес-середовища в Україні, проблем невиконання зобов’язань влади в частині надання державних гарантій для бізнесу, ролі системи освіти в процесі підвищення ефективності економіки, шляхів формування іміджу України як інвестиційно привабливої країни, реалізації кластерної моделі економіки. Зокрема, учасники зустрічі обговорювали, як і чим залучити в Україну інвесторів, які б вкладали у країну гроші і створювали нові робочі місця. Присутні також відзначили наявність в Закарпатті величезного економічного потенціалу і зійшлись на думці, що саме наш регіон може стати флагманом економічного росту України.

У своїх промовах учасники відзначили важливість та необхідність проведення подібних зустрічей, як майданчика, на якому об’єднаний бізнес може виробити єдину консолідовану позицію, торкнувшись найгостріших проблем, що турбують підприємців сьогодні.

Олег Боярин, Заступник Голови Ради ФРУ

Єдина можливість захистити себе та побудувати наше майбутнє – це консолідація бізнесу, формування єдиної однозначної позиції, яка дозволить не чекати обіцянок від влади, а ставити питання та завдання, які ця влада повинна вирішувати. А для нас це і можливість контролювати виконання владою своїх зобов’язань. Час іде… Україна з кожним роком втрачає свою економічну привабливість. Тому в сьогоднішніх умовах ми не повинні просити владу «дати нам щось», ми повинні вимагати від неї раціонального дотримання простих і зрозумілих умов.


Руслан Іллічов, Генеральний директор ФРУ

Які проблеми сьогодні є загальними для всього українського бізнесу? По-перше це відсутність будь-яких дій з боку держави щодо стимулювання промисловості та економічного росту. Ми (ФРУ) запропонували ряд законопроектів, спрямованих на стимулювання інвестицій та покращення бізнес-середовища, і сьогодні на зустрічі ми почули, що це дійсно правильна практика. Тому ми разом з регіональними організаціями роботодавців та представниками бізнесу продовжуватимемо роботу в цьому руслі..


Володимир Панов, голова Обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття»

Чим важливі подібні зустрічі для Закарпаття? Це, крім іншого, ще й можливість продемонструвати, що саме наш край має всі шанси стати лідером економічних перетворень, локомотивом європейської інтеграції України. Адже сьогодні наші гості – бізнесмени з усієї України, мали змогу відвідати 5 потужних підприємств області… Втім, акцентую увагу на тому, що таких компаній на Закарпатті ми могли показати 15-20. Це транснаціональні компанії, які є лідерами не тільки в українських масштабах, а і в масштабах європейських. Жодна інша область України не може похвалитися таким «сузір’ям» світових брендів, які є у нас на Закарпатті. Тому для нас важливі реалізація наших спільних ініціатив по відновленню СЕЗ, ТПР, прийняття закону про індустріальні парки, адже саме ми є тими «воротами для інвестицій» з Європи.


Мілош Босак, Генеральний директор ТОВ «Ядзакі Україна»

Для того щоб чогось досягнути, потрібно об’єднуватись. Дуже важливо, що сьогодні тут присутні представники об’єднаних роботодавців, представники різних видів бізнесу… Адже один голос одного підприємства вартує дуже мало. А спільний голос бізнесу підвищує шанс на досягнення наших спільних цілей. Я дуже радий, що подібні зустрічі мають місце і хочу підкреслити, що компанія «Ядзакі» завжди готова прийняти подібні заходи.


{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp