Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Верховній раді зареєстрували законопроект про входження України в НАТО

5 березня 2014 р., 15:27

У Верховній Раді зареєстровано законопроект на підтримку вступу України в НАТО. Його текст опубліковано на сайті парламенту.

Законопроект являє собою поправки до закону "Про основи національної безпеки". Зокрема, він пропонує внести до статті 6 цього закону, де йдеться про національні пріоритети України, згадка про інтеграцію "в євроатлантичний простір".

У статтю 8, де перераховані основні напрями державної політики в галузі безпеки, слідом за словами "набуття членства у Європейському Союзі" пропонується вписати "та Організації Північноатлантичного договору".

Крім того, законопроект передбачає внесення поправок в закон "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики". Зі статті 11 пропонується виключити пeyrn про те, що Україна є позаблоковою державою. У цю ж статтю (у частині, де перераховані принципи зовнішньої політики) пропонується додати пункт про "членство України в Організації Північноатлантичного договору та участі у створенні європейської системи колективної безпеки".

Авторами документа стали депутати від раніше опозиційною, нині правлячої "Батьківщини": Олександр Чорноволенко, Валентин Королюк та Борис Тарасюк. 

Тарасюк, нагадаємо, в минулому був головою місії України при НАТО, згодом керував міністерством закордонних справ. У новому уряді України, сформованому в кінці лютого, отримав посаду віце-прем'єра з європейської інтеграції (на сайті Ради він як і раніше значиться в списку депутатів).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp