Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Комітет ВРУ з питань бюджету підтримав фінансування реконструкції та модернізації стадіону в глибинці Закарпаття

23 травня 2016 р., 08:27

Про це йшлося на виїзному засіданні

Під час першого за всю історію незалежності України виїзного засідання нардепів до Закарпаття голова облради Михайло Рівіс разом із народними обранцями Валерієм Лунченком та Іваном Крульком наочно продемонстрували членам комітету Верховної Ради України з питань бюджету інвестиційний проект з реконструкції головного стадіону м.Хуст «Карпати».

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Як зазначив Валерій Валерійович, який особисто організував візит парламентських колег на цей спорткомплекс для підтримки та сприяння у виділенні коштів з Державної скарбниці на реконструкцію стадіону, місто у глибинці краю також має на належному рівні проводити змагання з футболу, волейболу, гандболу та легкої атлетики не лише на місцевому рівні, а й - республіканському та міжнародному.

Присутній очільник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан детально розповів народним депутатам, що на проектування та технічного завдання зі встановлення спортивного обладнання виконується проект реконструкції спортивних зон стадіону, який передбачає: легкоатлетичний сектор, який повністю відповідає вимогам міжнародного рівня з бігових видів, стрибків та багатоборства; ігрових видів: футбольне поле, стандартне поле зі штучним покриттям, волейбольні площадки, гандбольне поле, тенісний корт. Загальна вартість реконструкції та модернізації спорткомплексу складає понад 38 мільйонів гривень.

Хустський міський голова Володимир Кащук зауважив, що дохідна частина місцевого бюджету, на жаль, не має можливості повноцінно реалізувати даний проект. 

{g}

А голова Закарпатської облради Михайло Рівіс додав, що з урахуванням дотаційності регіону, успішна реалізація реконструкції та модернізації стадіону можлива лише за рахунок коштів Державного бюджету.

Після короткого екскурсу голова бюджетного комітету Верховної Ради України, президент Федерації футболу України Андрій Павелко разом з іншими обранцями запевнили місцеву владу, що в найближчий час на державному рівні підтримають даний інвестиційний проект для розвитку спортивної інфраструктури у м.Хуст. Потім на згадку про зустріч нардепи, голова облради та мер міста сфотографувалися з гравцями хустської команди.

До слова, міський стадіон «Карпати», площею понад 4 га, розташований у мальовничому куточку міста неподалік від річок Тиса та Ріка, збудований ще у 82-році минулого століття. Розрахований на півтори тисячі місць. Нині спорткомплекс у незадовільному технічному стані. Так, легкоатлетична бігова доріжка довжиною 400м на 80% зруйнована, також практично зруйновані легкоатлетичні зони для стрибків в довжину та висоту. Глядацька трибуна, вбиральні та площадки для волейболу, гандболу та тенісу пошкоджені і потребують реконструкції.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp