Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як отримати «реєстраційний номер облікової картки платника податків»?

4 листопада 2015 р., 15:53

Це роз’яснює Хустська ОДПІ

Найбільш запитуваною адміністративною послугою в Центрах обслуговування платників територіальних органів Державної фіскальної служби залишається послуга з видачі реєстраційного номера облікової картки платника податків. Зокрема з початку 2015 року працівниками Центру обслуговування платників Хустської ОДПІ видачу картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків здійснено 5 тисяч разів.

Отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків можна в Центрі обслуговування платників за місцем проживання. Як наголошують фахівці Хустської ОДПІ, подбати про реєстраційний номер облікової картки платника податків дітям, які не досягли 16 річного віку, повинні батьки. Також, до центру обслуговування платників можуть звертатися, у разі необхідності, люди, які тимчасово проживають на території району та отримали довідку «Про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО».

Слід відмітити, що у випадку, якщо громадянин з релігійних чи інших міркувань бажає відмовитись від реєстраційного номера облікової картки платника податків, то він про своє рішення повинен повідомити відповідний податковий орган, після чого йому у паспорті роблять відповідну відмітку. Такий платник матиме право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Адже право платників на відмову від ідентифікаційного номера збережено у Податковому кодексі України. Облік таких платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям та номером паспорта.

Відповідно до п. 63.1 ст.63 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями облік платників податків ведеться з метою створення умов для здійснення контролюючими органами контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, нарахованих фінансових санкцій, дотримання податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.



За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp