Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перерахунку бюлетенів не буде і у Сваляві

1 листопада 2015 р., 17:41

Відрив між кандидатами становить всього 2 голоси

Переможцем виборів на посаду Свалявського міського голови Закарпатської області міська виборча комісія визнала кандидата від партії «Відродження», чинного міського голову Івана Ланья. Кандидат від «Єдиного Центру» Іван Микульця, що «відстав» на 2 голоси, вимагає перерахунку.

Згідно з даними Свалявської міської виборчої комісії, які передані до ЦВК і оприлюднені на сайті, Іван Ланьо отримав 2672 голоси, а його конкурент Іван Микульця – 2670.

При цьому у штабі Івана Микульці наголошували на порушеннях під час голосування і вимагали перерахувати бюлетені. З такою вимогою Іван Микульця звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду, який почав розгляд справи 30 жовтня.

Під час судового засідання представник Івана Микульці розповів про порушення, які виявили на дільницях спостерігачі – зокрема відсутність підписів та печатки на копіях протоколів, які у ДВК надали спостерігачам Микульці. Також юрист додав, що на трьох дільницях перерахунок таки зробили, після чого розрив між кандидатами скоротився із 9 до 2 голосів. Відтак представник Івана Микульці наполягав на перерахунку голосів ще на п’яти дільницях, у чому Свалявська ТВК відмовила, повідомляє ГМ "ОПОРА".

Колегія суддів – головуючий Сергій Гебеш, судді Сергій Рейті, Сергій Гаврилко – 31 жовтня своєю постановою відмовили позивачу у задоволенні скарги.

Тож наразі перерахунку бюлетенів у Сваляві не передбачається. Представник Івана Микульці готує апеляцію на постанову Закарпатського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, шо кандидат Мирослава Гуранич також подала позов на Перечинську міську виборчу комісію в Закарпатський окружний адміністративний суд – з вимогою перерахувати голоси на одній із дільниць міста. 31 жовтня о 20.30 Закарпатський адміністративний окружний суд не задовольнив позов Мирослави Гуранич, таким чином перерахунку бюлетенів у Перечині наразі не передбачається




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp