Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді кандидатки від різних партій домовились про майбутню "жіночу коаліцію" (Фото)

22 жовтня 2015 р., 20:30

І вирішили одразу показати чоловікам, як треба працювати спільно

Сьогодні в Ужгороді відбулася цікава зустріч жінок, які беруть участь у виборах у якості кандидаток у депутати рад різних рівнів. Її ініціювала претендентка на посаду міського голови Ужгорода Марія Бадида.

«Коли чоловіки воюють між собою і міряються … рейтингами, варто нам, жінкам-кандидаткам, незалежно від того, куди ми балотуємося і які маємо політичні симпатії, зібратися за кавою і домовитися про спільну роботу, - написала пані Бадида на своїй сторінці у Фейсбуці. - Давайте покажемо ужгородцям, що вибори не лише роз’єднують, а й, навпаки, можуть нас об’єднати заради наших дітей, за яких ми несемо відповідальність».

На цю пропозицію відгукнулося 10 кандидаток від 6 політичних партій. На чашку кави і тістечко завітали кандидатки в депутати обласної ради Мирослава Каламуняк і Тетяна Козак (Єдиний Центр), а також Алла Петрова (Опозиційний блок) і Катерина Чижмарь (Радикальна партія), кандидатки в депутати Ужгородської міської ради, Наталія Лейтерег і Наталія Ценклер (Наш край), Ольга Мадяр, Наталія Бедь, Марія Полажинець і Марія Верешни Дикун (усі – «Україна соборна»).

Більш ніж годинна розмова стосувалася насамперед міста. Яким має бути Ужгород? З чого починати роботу? Як примусити владу працювати відповідально? Де взяти гроші для міського бюджету і як запровадити контроль над їх ефективним розподілом? І в результаті головне – як зробити містом багатим, чистим, гарним, безпечним і комфортним для людей? Запитань під час зустрічі виникало дуже багато.

{g}

На чимало з них кандидатки знайшли відповіді. Зійшлися на думці, що в основному проблема в тім, що чоловіки, які при владі, думають насамперед про свої інтереси, а не про потреби громади. І багатьом із тих, хто всівся у владні крісла, по-справжньому бракує совісті.

«Владу ніхто не дає, її треба брати» - з цією думкою Катерини Чижмарь весело погодилися. І вирішили, що треба уже тепер, до виборів, домовлятися про співпрацю. Незалежно від того, чи стануть вони депутатками і мером, чи ні. Жінки і дівчата погодилися надалі максимально координувати роботу жіночих організацій і постаратися загалом пожвавити жіночий рух у місті.

На пропозицію Мирослави Каламуняк зібратися всім разом найближчими днями і на одній із центральних вулиць міста висадити квіти, погодилися всі кандидатки. Наталія Ценклер пообіцяла організувати посадковий матеріал - тюльпани і хризантеми. З місцем також швидко визначилися, вирішили прикрасити Проспект свободи. Зустріч назначили на суботу, на 11-ту годину ранку. І запрошують долучитися до приємної акції усіх ужгородок, а не тільки кандидаток у депутати.

Марія Бадида подякувала всім кандидаткам, які відгукнулися на запрошення і прийшли на зустріч: «Ми – жінки, нам не байдуже, яким буде Ужгород. Це наше місто, наш спільний дім. І він має бути чистим, охайним та комфортним. Якщо чоловіки про це не дбають, то давайте ми візьмемося за роботу і наведемо у місті порядок».

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp