Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нардеп Віктор Балога став популярним на сайті Lifenews

29 січня 2015 р., 21:48

Його заяви, викрутивши і підлаштувавши до свого контенту, активно використовують російські пропагандисти

Народний депутат Віктор Балога виглядає прихильником російської політики в Україні. Принаймні такий висновок можуть зробити читачі сайту Lifenews, відомого своїми брудними і брехливими публікаціями. Традиційно перекручуючи інформацію, цей ресурс в останніх публікаціях щонайменше тричі використав цитати з постів Віктора Балоги на його сторінці у Фейсбуці. Використав так, як це вигідно російській владі.



Відомо, що мукачівський нардеп любить покритикувати керівництво країни у Фейсбуці. Проте, вочевидь, не переймається тим, що його критику можуть підхопити вороги – як сталося у випадку з Lifenews.

Так, позавчора російський пропагандистський ресурс присвятив заяві Балоги окрему публікацію під заголовком «Депутат Рады: Объявление России агрессором — бесполезный шаг». Лідер ЄЦу і справді так вважає, бо й написав це у своєму пості. Але написав у ньому й інші речі, які російські пропагандисти не подали у своїй публікації. Для порівняння подаємо текст Балоги на Фейсбуці і текст інформації сайту Lifenews.

Спочатку оригінал: :«Якщо хтось думає, що Верховна Рада визнала Російську Федерацію державою-агресором, то змушений розчарувати. Це ніби і правда, але гібридна. Як і війна. Верховна Рада ухвалила заяву, одним із пунктів якої є те, що Україна визнає РФ державою-агресором. А заява не є нормативно-правовим актом. Звичайно, це краще, ніж нічого. Але, таке рішення не тягне за собою жодних наслідків, -- пише нардеп. -- Більше того – Верховна Рада так і не визнала «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, а лише почала довгу процедуру, яку на будь-якому етапі можна легко заблокувати в ручному режимі: або на рівні комітету, або на рівні Погоджувальної ради, або в органах слідства, або в суді. Це при тому, що в парламенті є моя постанова №1286, по якій є позитивне рішення профільного комітету, і де все чітко виписано. Тобто, рішення можна було прийняти сьогодні і раз і назавжди закрити це питання. Але ж ні, поки в країні війна і гинуть люди, вони займаються політикою.

Я з повагою до депутатів Верховної Ради цього скликання, але деякі керівники цієї більшості - люди безвідповідальні і очевидно нездатні самостійно приймати рішення. Бо те, що сьогодні відбулося - це приниження українського народу і наруга над усіма, хто загинув.

Тому, у мене питання – а для чого взагалі було потрібне це «термінове» і «позачергове» засідання Верховної Ради?»

А ось під яким соусом подали інформацію росіяни:

«Экстренное заседание Верховной рады, на которое депутатов накануне созвал спикер Владимир Гройсман, парламентарии провалили — так считает народный депутат Виктор Балога. Как он пояснил на своей странице в «Фейсбуке», даже решение объявить Россию страной-агрессором, на котором так настаивала «партия войны», было принято формально и не имеет никаких последствий.

— Если кто-то обрадовался, что Верховная рада признала Российскую Федерацию государством-агрессором, то вынужден разочаровать. Это заявление не является нормативно-правовым актом и не влечет за собой никаких последствий, — написал депутат.

По словам парламентария, объявление ДНР и ЛНР террористическими организациями в стенах Рады тоже не станет ощутимым для ополченцев, поскольку документ был принят в таком формате, при котором его будет необходимо завизировать в судебных органах и представить международным наблюдателям, чтобы закон вступил в силу.

— Сегодня Рада лишь начала длинную процедуру, которую на любом этапе можно легко заблокировать «в ручном режиме»: или на уровне комитета, или на уровне Согласительного совета, или в органах следствия, или в суде, — пояснил Балога. — Это решение можно было принять сегодня и раз и навсегда закрыть этот вопрос. Но нет, пока в стране война и гибнут люди, мои коллеги занимаются политикой.

Вместе с тем, обвинив парламентариев в затягивании принятия законов и отказе от военного положения, Балога назвал депутатов людьми «безответственными и неспособными самостоятельно принимать решения».

Варто додати, що пізніше Lifenews ще двічі використовував цитати з Балоги в інформаціях «Депутат Рады грозит снести дома на Западной Украине за поддержку ДНР»  та «Басурин: Порошенко загнал себя в тупик, объявив ДНР террористами».

Цікаво, що сам Віктор Балога підтримав заяву про визнання Росії агресором, хоча його команда – рідні брати-нардепи Іван та Павло а також двоюрідний брат Василь Петьовка – не голосували за це рішення.

Ось так працює пропагандистська російська «журналістика». Хотілося б, аби публічні відомі українці пам’ятали про це і не давали приводу Lifenews і подібним ресурсам насичувати інформаційний простір брехнею з елементами правди.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp