Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські русини просять негайно повернути регіональні мови

27 лютого 2014 р., 14:45

Закарпатські русини звернулися до народного депутата України Івана Бушка із заявою, в якій виражають невдоволення відміною Верховною Радою закону «Про засади державної мовної політики». Вони переконані, що цей закон посприяв би розвитку русинської і культ

Русини просять Івана Бушка посприяти відновленню цього закону або його доопрацювання. 


Ось текст звернення:

Депутату Верховної Ради України Бушку І.І. 

Поспішне скасування в революційній ейфорії Верховною Радою закону «Про засади державної мовної політики» стало одним із чинників неспокою і ескалації загрози державному суверенітету на півдні країни. Неоднозначно скасування мовного закону було сприйнято й представниками національних менших Закарпаття, зокрема, русинськими організаціями краю. 

Адже вперше в зазначеному законі русинська мова з’явилася в переліку регіональних мов, що стало хорошою основою для державної підтримки і розвитку як мови, так і русинської культури, етнографії, національних звичаїв та традицій. Це повністю відповідає нормам європейських країн, де русини користуються правами окремої національної меншини.

У зв’язку з вище зазначеним, просимо негайно вжити всі надані Вам повноваження та можливості народного депутата для відновлення або ж доопрацювання закону України «Про засади державної мовної політики».

Обласне науково-культурне товариство ім. Духновича – Ю.Продан

Крайове товариство підкарпатських русинів – М.Бобинець

Народна рада Подкарпатської Русі – М.Староста

Закарпатське народне об’єднання «Субкарпатія» — М.Бурак

Закарпатський обласний благодійний фонд «Газда» — Ю.Головачко

 

Новини Виноградівщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp