Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна підписала політичну частину асоціації з ЄС

21 березня 2014 р., 11:36

21 березня у Брюсселі Україна підписала політичну частину Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Про це повідомив в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця у своєму Твітері. 

З української сторони угоду підписав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. 

З боку ЄС перші підписи поставили президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу. Підписання державами-членами ЄС відкрила Бельгія, а останньою країною, яка поставила підпис, стала Великобританія. Водночас, як раніше заявляв Яценюк, економічну частину Угоди підпишуть після проведення президентських виборів в Україні. 

Між тим, 20 березня комітет Європарламенту із міжнародної торгівлі схвалив угоду, якою відкриває шлях для безмитного експорту із України до ЄС, починаючи з кінця квітня. Пропозиція ЄС триватиме до 1-го листопада, після чого обидві сторони сподіваються, що повна угода про вільну торгівлю, прийнята відповідно до Угоди про асоціацію і після президентських виборів в Україні, вже почне діяти. Україна не повинна забезпечувати додатковий доступ до експорту товарів ЄС в Україну в обмін на цю домовленість поки обидві сторони не підпишуть угоду про вільну торгівлю.

Тиждень.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp